Lipozomal C Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar?

Lipozomal C Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar?

Lipozomal C vitamini, askorbik asit olarak da bilinen ve sağlığımız için faydalı bir vitamin çeşididir. Bu vitamini insan vücudu üretemez. Bu sebeple sağlığımız için faydalı olan bu vitamini vücudumuzda eksik olmaması için beslenme programımıza eklemeliyiz. Bu noktada, lipozomal C vitaminini gıdalar yardımıyla ya da takviye edici gıdalar ile vücudumuza alabiliriz.

Halihazırda C vitamini takviyeleri sıklıkla alınan ve yaygın bir kullanımı olan ürünlerdir. C vitamini kolajen üretimini ve antioksidanları artırıp bağışıklık sistemini güçlendirerek sağlığı iyileştirmeye yaradığı için vücutta desteklenmesi gereken bir vitamindir.

Lipozomal C Vitamininin Farkları

C vitamini takviyeleri genel olarak kan dolaşımına toplam alınan miktara oranla düşük bir seviyede kan dolaşımına katılır. Daha yüksek dozlarda alınan C vitaminleri ise bağırsakta birikir ve bir süre sonra yok olur.

Lipozomal C vitamininin barındırdığı aktif maddeler diğer C vitamin takviyeleri ile aynıdır. Fakat özel formüllü içeriği sayesinde lipozomal C vitamini farklı ve gelişmiş bir dağıtım sistemine sahiptir.

Liposomal C Vitamini Yapısı

Lipozomlar yağdan yapılmış bir dış katmana sahip fosfolipitlerdir. Küresel partiküller olan bu takviye vitamin türünün içi sahip olduğu çift katman tarafından korunur. İçi su ve C vitamini dolu olan liposomal C vitamini doğrudan bağırsaktaki hücrelerle karışabilir ve hızlı ve etkili bir şekilde emilir.

Liposomal C Vitamini Faydaları

Liposomal C vitamini ağız yoluyla alınabileceği gibi krem olarak cilde sürülerek de vücuda alınabilir. Emilimi bağırsakta sağlanan bu vitamin absorbe edildiğinde hücrelerde parçalanması sağlanır ve vücut tarafından kolajen ve bağ dokusu üretmek için kullanılır. Bu amaçla hidroksiproline dönüştürülen liposomal C Vitamini zararlı oksidatif bileşikleri nötralize eder. Bu sayede, bu takviye gıda antioksidan görevi görür.

Antioksidan yönü ile lipozomal C vitamini; oksidatif stresi azaltır, besin emilimini destekler, nörotransmiterlerin üretimini artırır, enerji üretimini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve metabolizmayı hızlandırır.

Venatura Lipozomal Vitamin C Takviye Edici Gıda ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu C vitaminini daha hızlı bir emilim ve yüksek etki ile vücudunuza sağlamanız mümkündür.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: lipozomal c vitamini nedir, lipozomal c vitamini ne işe yarar, lipozomal c vitaminin faydaları, vitamin takviyesi, sağlıklı yaşam
Kasım 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR