Lutein ve Zeaksantin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Lutein ve Zeaksantin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Lutein ve zeaksantin iki adet karotenoiddir. Bu iki karetenoid özellikle meyve ve sebzelerde, sarı ve kırmızı renkteki bitkilerin ürettiği pigmentlerde mevcuttur. Bahsi geçen karetenoidlerin atom düzenleri birbirine yapısal olarak çok benzerdir.

Lutein ve zeaksantinin ikisi de güçlü antioksidanlardır. Bu sebeple, bunlar sağlık için oldukça faydalı iki karotenoiddir. Bu karotenoidler en çok gözleri korumalarıyla bilinir. Kronik hastalıklar açısından da vücudu destekleyebilen lutein ve zeaksantin vücudumuz için önemli faydalara sahiptir.

Lutein ve Zeaksantin Faydaları Nelerdir?

Lutein ve zeaksantin, antioksidan özelliğe sahiptir. Bu özellikleri ile vücudumuzdaki zararlı oksidanları vücuttan uzaklaştırır. Buna ek olarak, lutein ve zeaksantin göz ve cilt sağlığımızı güçlendirir. Bu iki karotenoid tüm faydalarının yanı sıra, vücut fonksiyonlarını da güçlendirmesiyle bilinir. Bu özellik, bu iki karotenoidin hücre zarında yenileyici bir etkisinin olmasından kaynaklanmaktadır. Yiyecekler açısından ise lutein ve zeaksantinin yiyeceklere karakteristik renklerini verdiği bilinir.

Lutein ve zeksantin; retinadaki problemler, katarakt, üveit ve makula dejenarasyonu gibi problemlere karşı vücudu destekler ve korur.

Lutein ve Zeaksantin Nelerde Bulunur?

Lutein ve zeaksantini besinlerle almak mümkündür. Özellikle lahana, ıspanak, brokoli, maydonoz ve bezelye gibi yeşil sebzelerde bulunurlar. Bunun yanı sıra, karalahana ve havuçta da bolca bulunan bu iki karotenoid, yumurta sarısından da alınabilir.

Özellikle yeşil sebzelerden alabileceğiniz bu karotenoidlerin günlük olarak almanız gereken belli bir oranı mevcuttur. Günlük olarak 10 mg lutein ve 2 mg zeaksantin almak vücudunuza iyi gelecektir. Örneğin; daha parlak ve çabuk onarılan bir cilt, lekelenmelere karşı daha güçlü bir ten, katarakt gibi göz problemlerine karşı koruma ve benzeri faydalar günlük olarak lutein ve zeaksantin alımına bağlı olarak artar.

Bazen bazı faydalı molekülleri vücudumuza almamız gıdalarla mümkün olamamaktadır. Bunun yanı sıra, besinlerle aldığımız moleküller günlük ve toplam ihtiyacımızı karşılayamayabilir. Bu gibi durumlarda bu molekülleri ek gıdalardan alabiliriz. Böylece hem vücudumuzu desteklemiş hem de eksik molekülleri tamamlamış oluruz.

Resvega 60 Kapsül ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu lutein ve zeaksantini destekleyebilir ve bu faydalı moleküllerin vücudunuza takviye edici gıda olarak alımını sağlayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: lutein ve zeaksantin nedir, lutein ve zeaksantin faydaları nelerdir, lutein ve zeaksantin nelerde bulunur, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ekim 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR