Oyuncak Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Oyuncak Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çocukların gün içerisinde ellerinde tuttukları oyuncaklar, onların hem oyun arkadaşı hem de eğitiminde önemli bir yere sahiptir. Sağlıkları da göz önünde bulundurularak çocuğa alınacak her oyuncağın çok yönlü düşünülmesi gerekir. Bu makalemizde çocuklarına oyuncak almak isteyen ebeveynlerin nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında önemli açıklamalar yapalım istedik.

Yaş Sınırlamalarına Dikkat Edin

Oyuncak firmaları üretim yaparken oyuncakların üzerine yaş sınırı koymak zorundadır. Bu kaç yaşındaki çocuk için uygun olduğunu gösteren bir işarettir. Uyarı aynı zamanda çocuklar için zararlı olabileceğini de belirtir. İncelenen oyuncak sizin çocuğunuzun yaşına uygun mu değil mi, zararlı bir oyuncakla oynamasını istiyor musunuz? Bunlara baktıktan sonra kararınızı vermeniz gerekir.

Küçük Parçalar İçeren Oyuncaklara Dikkat!

İncelenen oyuncak küçük parçalardan oluşuyorsa o zaman daha fazla özen gösterilmesi gerekir. Çocuklar uzun bir süre ellerine bulduklarını ağızlarına götürmek için donatılmışlardır. Çünkü bu onların nesneleri tanımalarını da sağlar. Küçük bir çocuğa oyuncak alınırken küçük nesneler tercih edilirse yutma ihtimalleri olduğundan 3 yaşın altındaki çocuklar için küçük parçaları olan oyuncaklar alınmaması gerekir.

Zarar Verici İçeriğe Sahip Olmamalıdır

Oyuncaklar incelenirken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan birisi de kanserojen madde içerip içermediğidir. Çocuğunuzun gelişimi ve sağlığı için içeriğinde kanserojen madde olan oyuncakların seçilmemesi gerekir.

Cinsiyete Göre Oyuncak Alınmalıdır

Her çocuğun yeteneği ve oyun anlayışı farklıdır. Erkekler daha çok araba tarzı oyuncaklardan hoşlanırken kızlar için günlük yaşamı yakından ilgilendiren bebek ve mutfak oyuncakları daha ilgi çekicidir. Polesie Mini Mutfak Takımı Fırınlı Set kız çocuğu olanlar için ideal bir seçimdir. Kızınız bu oyuncak sayesinde keyifli zaman geçirecektir.

Pahalı Demek Kaliteli Demek Değildir

Genelde pahalı oyuncakların kaliteli olduğu düşünülür, ancak oyuncağın kalitesini belirleyen şey onun fiyatı değildir. Bazı oyuncaklar ucuzdur, ancak çocuğun gelişimine büyük katkı sağlayabilir.

Yukarıdaki seçenekler göz önünde tutularak çocuklar için alınacak oyuncaklar, onların sağlıklı gelişimi için oldukça önemlidir.

Takviye edici gıda çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: oyuncak alırken nelere dikkat etmeliyiz, oyuncak, çocuk ve eğlence, oyuncaklarda yaş sınırlamasına dikkat edilmeli, sağlıklı yaşam
Aralık 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR