Probiyotik Kullanımı

Probiyotik Kullanımı

Probiyotik, vücut tarafından kullanılan, bakteriler ve maya türleri içeren, bağırsağa bir duvar örerek zararlı maddelerin içeri girmesini engelleyen canlı mikroorganizmadır. Sindirim sistemi başta olmak üzere vücudun değişik fonksiyonları üzerinde olumlu etkileri vardır.

 

Probiyotikler Nerede Bulunurlar, Nasıl Çalışırlar?

 

Probiyotikler ağız yoluyla besinlerle alınır, bağırsağa giderler. Burada bir kısmı ölürken, yaşayabilenleri bağırsağa yerleşir. Canlı bir mikroorganizma olduğundan, beslenmesi için uygun ve sağlıklı gıdalar tüketmek gerekir. Prebiyotik ile probiyotik aynı şey değildir. Prebiyotikler probiyotiklerin besinleridir. Bu halde, prebiyotik yönünden zengin beslenme, vücudumuzdaki probiyotiklerin de beslenmesini ve iyi çalışmasını sağlayacaktır. Bunun için sarımsak, soğan, pırasa, baklagiller, tahıllar, kuru meyveler ile, elma, muz, Trabzon hurması, greyfurt, nar, yer elması gibi meyveler tüketilebilir.

Vücudunuzdaki Probiyotiklerin Azalması Durumunda Yaşayabileceğiniz Sıkıntılar

Kabızlık, gaz, şişkinlik gibi bağırsak sorunları büyük ölçüde bağırsaklarınızın korumasız kalmasından kaynaklanır. Bu noktada kronik yorgunluk da hissedebilirsiniz. Fibromiyalji, astım, alerji, vertigo, vajinal mantar enfeksiyonları ve sistit gibi rahatsızlıklar; akne, egzama, kilo alma, obezite, kalp ve damar rahatsızlığı ile aritmi bağırsak floranız bozulduğunda karşılaşabileceğiniz bazı sorunlardır.

Bağırsak ve Sindirim Sistemi ile İlgili Problemler ve Probiyotiklerin Kullanımı

Düzensiz beslenme, bağırsak ve sindirim sistemine zarar veren başlıca olgulardandır. Probiyotik takviyesi, özellikle çok yağlı ve çok şekerli yiyenlerin ihtiyacıdır. Ancak takviye alıyorum diye bu tarz beslenmeye devam etmek de doğru değildir. Probiyotiklerin alımıyla birlikte daha düzenli beslenmeye geçmek yerinde olur.

Antibiyotik kullanımı da bağırsak florasının bozulmasına neden olur. Hastalıklarla mücadele etmemizi kolaylaştıran antibiyotikler, ne yazık ki aynı zamanda vücudumuzdaki bazı faydalı bakterileri de öldürürler. Bu yüzden antibiyotik alırken, probiyotik desteği almanız sağlıklıdır.

Inflamatuvar bağırsak hastalıkları sırasında da probiyotik kullanmak, hastalıkların komplikasyonlarını azaltmak konusunda olumlu etki sağlar.

Seyahat ishali tabir edilen ve kişilerin seyahatlerinde yabancı mikro organizmalara maruz kalmaları sonucu oluşan ishal hali de probiyotiğe başvurulabilecek bir durumdur.

Sonuç Olarak Probiyotiklerin Yararları

  • Bağırsaklara koruyucu bir duvar örerek, zararlı mikroorganizmaların girmesini engeller.
  • Bağırsak içindeki kötü bakterilerle savaşan iyi bakterilerdir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kanseri önlüyor olabileceğine dair ciddi araştırmalar vardır.
  • Hazmı kolaylaştırır ve şişkinliği azaltır.
  • Vitaminlerin vücutta sentezlenmesine yardımcı olur.
  • Besin alerjilerinin önlenmesinde kullanılabilir.
  • Bağırsağı düzenleyerek kronik yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur.
  • Yaşlanmanın yavaşlaması, depresyonun azalması yönünde etkileri vardır.
  • Obezitenin giderilmesi, kilo kontrolü üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • İnsülin direncini kontrol altına almayı sağlar.
  • Ülseratif kolit tedavisinde ve Crohn hastalığının önüne geçilmesinde önemli etkileri vardır.

Probiyotik Eksiğimizi Nasıl Gideririz?

Probiyotikler, ev yapımı yoğurt, kefir ve ayran gibi besinlerde bulunur. Pek çok kaynakta, turşu, lahana, tarhana, kombu çayı ve mikro yosunlarda da bulunduğu ifade edilmektedir. Ancak ev yapımı yoğurt, ayran, kefir gibi besinler dışındaki besinlerde yeteri kadar bulunup bulunmadığı tartışmalıdır. Bu yüzden probiyotikler, Dermoailem gibi yerlerden temin edilerek ek gıda olarak besinlere katılmak suretiyle tüketilebilir. Çünkü uzmanlara göre günde 4-12 gram arası probiyotik almak gereklidir. Dermoailem’de probiyotikleri içeren besin takviyeleri bulunmaktadır.

NBL Probiotic Gold 20 Saşe

NBL Probiotic Gold 20 Saşe

Üründe toplam 20 saşe probiyotik tozu bulunmaktadır. 1 saşesi günlük ihtiyacınızı karşılar. Her bir saşede probiyotik liflerin yanı sıra, C,A,E,B6,B2,B1 vitaminleri de bulunmaktadır. Bu üründeki vitaminler günlük ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılar. NBL Probiotic Gold, sindirim sisteminizi düzene sokan, antibiyotiklerin olumsuz etkilerini azaltan, ülseratif kolit, Crohn gibi hastalıklardan koruyan takviye gıdasıdır. Ruhsal sorunların giderilmesi, depresyonu azaltmak gibi etkileri görülmüştür. Akne başta olmak üzere cilt sorunlarınıza iyi gelmesinin yanı sıra, alerjik reaksiyonların azaltılmasında, diyabette, yüksek tansiyonda, karaciğer hastalıklarında kullanılır. Ürün, probiyotiklerle ile yararlı şekilde etkileşen prebiyotikler de içerir. Yetişkinlerin kullanımına uygun olan NBL Probiotic Gold, portakal aroması sayesinde keyifle tüketilebilir.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: probiyotik, probiyotik nedir, probiyotik kullanımı, probiyotik nasıl kullanılır
Aralık 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR