Protez Dişlerin Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Protez Dişlerin Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Protez, dişlerini kaybeden kişilere dişlerin eski görevini yapabilmesini sağlamak amacıyla yapılan yapay organlardır. İnsanların dişleri hastalıktan, ilaç kullanmaktan, genetik nedenlerden ve bakımsızlıktan çürüyebilir ve kaybedilebilir. Kişinin günlük yaşamını devam ettirebilmesi için de besin tüketmesi ve bunu da dişlerle ezmesi gerekir. Dolayısıyla bu döngüde yaşanacak en ufak sorun bile insanın genel sağlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Protez dişler, eski dişlerin görevini yaptığı gibi estetik olarak da düzgün bir görüntüye sahip olunmasına yardımcı olur. Bunun için protezlerin bir anlamda psikolojik destekleyici olduğunu da söyleyebiliriz.

Diş Protezi’nin Amacı Nedir?

Protezlerin amacı, ağız fonksiyonunun yeniden kazandırılmasını sağlamak, bozulan konuşmanın düzeltilmesi ve estetik görünümü düzeltmektir. Ağız içerisinde kalan dişlerin korunması da yine protez sayesinde mümkün olur.

Protezler Günlük Temizlemelidir?

Sağlıklı dişlerin temizliği ne kadar önemliyse protezlerin temizliği de en az o kadar önemlidir. Eğer günlük olarak protezlerin temizliği yapılmazsa bu durumda aşağıda bahsedeceğimiz sorunlar meydana gelebilir.

  • Estetik sorunlar,
  • Ağız kokusu,
  • Enfeksiyon,

Protezlerin günlük temizliği için Corega Temizleyici Tablet Proguard and Retainer 30 Adet kullanılabilir. Bir ay boyunca kullanılan ürün istenilen ağız hijyenini oluşturmaya destek olacaktır.

Protez Diş Çeşitleri Nelerdir?

Protezler kişinin ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Aşağıda bahsedeceğimiz örnekler ise en çok kullanılan protezlerdir.

  1. Sabit Protezler

Adından da anlaşılacağı gibi ağızda dişleri korumak amacıyla ya da eksik olan dişlerin arasını doldurmak amacıyla yapılan sabit ve çıkarılmayan dişlerdir.

  1. Hareketli Protezler

Ağzındaki dişlerini kaybetmiş olan kişilerin kullandıkları protez dişlerdir. Genelde yaşı ileri olan kişiler kullanır, ancak bazı durumda sabit protezleri kullanamayacak olan genç hastalara da yapılabilir.

Yukarıda bahsettiğimiz iki farklı protez dişlerin dışında aşağıdaki protezler de sık kullanılan seçenekler arasında yer alır.

  1. Total Protezler
  2. Parsiyel Protezler
  3. Hassas Bağlantılı Protezler
  4. İmplant Üssü Protezler

Diş protez temizleyiciler dişlerini daha temiz ve sağlıklı tutmak isteyenlerin tercihleri arasında olmalıdır. Temizleyiciler günde bir kez akşam yatmadan önce kullanıldığında ağız sağlığını korumaya yardımcı olacaktır.

Ağız ve diş sağlığı ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: diş protezi, diş protezi nasıl temizlenir, protez dişlerin bakımı nasıl yapılır, ağız ve diş sağlığı, diş protez temizleyiciler
Aralık 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR