Resveratrol Nedir? Ne İşe Yarar?

Resveratrol Nedir? Ne İşe Yarar?

Son dönemlerde özelikle koronavirüs salgınında güçlü bağışıklık kritik önem taşır. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını başta olmak üzere birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için pek çok yola başvururuz. Bu yollardan biri de resveratroldür. Resveratrol son dönemlerde faydaları merak edilen ve dikkat çeken takviye edici gıdalar arasında yer alır.

Resveratrolün Faydaları Nelerdir?

Kalp Sağlığını Destekler

Resveratrol doğada kolaylıkla yer alan bir maddedir. Resveratrol kırmızı üzümün kabuğu ve çekirdeğinde yer alır. Kırmızı üzümün antioksidan etkisini sağlayan resveratrol, doğal koşullar altında üretilirler. Sağlık için oldukça önemli olan resveratrol, başta damar yolları olmak üzere kolesterol ile mücadelede etkin rol oynar. Resveratrol kan damarlarını rahatlatır ve kan basıncının iyi seviyede kalmasını sağlar.

Kemik Sağlığını Destekler

Resveratrolün antioksidan özellikleri ile hücre yaşlanmasına karşı bir tedavi aracı olarak kullanılmaktadır. Resveratrol, osteoporoz, sarkopeni gibi yaşlanma etkilerini tersine çevirmede etkilidir. Resveratrol kemik hücrelerini artırır ve kemik sağlığının korunmasını sağlar.

Serbest Radikallere Karşı Etkilidir

Resveratrolün güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. İyi kolesterolü destekleyen resveratrol kötü kolesterolle mücadele eder.

Beyni Korur

Resveratrol beyne kan akışını artırır. Kan akışının artması beyne daha fazla oksijen, glikoz ve diğer besinlerin daha hızlı taşınmalıdır. Bu durum sağlıklı bir hafızaya sahip olmaya ve odaklanma yeteneğinin artmasında yardımcı olur.  Resveratrol, hücre ölümüne karşı koruduğu ve DNA hasarını önlediği, Alzheimer hastalığı gibi beyinde oluşan bozulmayı azalttığı görülmüştür.

Karaciğer Sağlığını Korur

Resveratrol tüketmek karaciğeri korur ve normal karaciğer fonksiyonunu destekler. Vücudun oksidatif stresi düzenlemesine yardımcı olur. Bu sayede kızarıklığı ve şişliği azaltarak ve karaciğerdeki hücre ölümünü azaltarak karaciğeri korur.

Ağrılı Eklemlere İyi Gelir

Çoğu insan eklem ağrılarından şikâyet eder. Resveratrol güçlü antioksidan özellikleri sayesinde bazı eklemlerde rahatlama sağlar. Eklem ağrılarını azaltarak eklemlerin zarar görmesi risklerinin azaltılmasında etkilidir.

Solgar Resveratrol bitkisel kapsül formunda hazırlanmıştır. İçeriğinde şeker, tuz, nişasta, buğday, glüten, maya ve süt ürünleri yer almaz. Sentetik renklendirici, yapay tatlandırıcı ve koruyucu bulunmaz. Vegan ve vejetaryenler için uygundur.
Etiketler: resveratrol, resveratrol nedir, resveratrol ne işe yarar, resveratrolün faydaları
Nisan 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR