Sağlıklı Dişler İçin Ağız ve Diş Bakımı

Sağlıklı Dişler İçin Ağız ve Diş Bakımı

Ağız ve dişler sindirimin en önemli başlangıcıdır. Vücudun dışarıya açık olan kapısı olarak da tanımlayacağımız ağzımız besinlerle doğrudan temas içerisinde olduğundan dolayı farklı mikroorganizmaların üreyebilmesi içinde uygun bir alandır. Bunun için ağız ve dişlerimizi mutlaka temiz tutmalıyız. Ağız ve diş bakımını günlük olarak yapmadığınız zaman ağzınızın içinde bulunan dokularda ve dişlerde meydana gelebilen hastalıklar beraberinde ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Bakımsız bir ağız ve dişler sağlığın yanında estetik açıdan rahatsızlık verici bir görüntüde oluşturacaktır. Dolayısıyla hem sağlığınızın, hem psikolojinizin bozulmaması için yaşam kalitenizi artırmanız gerekir.

Çocuklarda Ağız ve Diş Bakımı

Yetişkinlik döneminize geldiğinizde sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız önce çocukluk döneminizde dişlerinize iyi bakmanız gerekiyor. Bebeklerde diş bakımı 2–3 yaşından itibaren yapılmaya başlanmalıdır. Bu dönemde süt dişleri gelişimini tamamlamış ve artık yavaş yavaş kalıcı dişler için zemin hazırlanmaya başlanmış olacaktır. Genelde halk arasında süt dişleri zaten dökülecek şeklinde yanlış bir kanı olduğundan bakım geçiştirilir. Oysaki süt dişleri çürüdüğünde sağlıklı dişler çıkarken de olumsuz etkilenmesine neden olur. Çocukluk döneminde çocuklarınıza mutlaka ağız ve diş bakımı eğitimini vermeniz ve bunun alışkanlık haline gelmesini sağlamalısınız. Çocuklar için bu dönemde kullanabilmeleri eğlenceli ağız ve diş ürünleri geliştirilmiştir. Çocuk erişkin olduğunda bu sayede sağlıklı dişlere sahip olacaktır.

Yetişkinlerde Ağız ve Diş Bakımı

Yetişkinlik döneminde vücut fonksiyonları çok hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacaktır. Özellikle 25 yaşından sonra kemik yıkımı meydana gelmeye başlayacaktır. Bunun içinde ilk zayıflama dişlerde oluşmaya başlar. Diş kayıplarının önlenmesi için ağız çalkalama suları ve diş fırçaları mutlaka kullanılmalıdır. Dişlerin korunmasında süt ve süt ürünlerinde bulunan D vitamini, kalsiyum ve fosfor yeteri miktarda alınması gerekir.

Yetişkinlik döneminde en çok görülen rahatsızlıklar arasında diş eti hastalıkları vardır. Örneğin diş etlerinin çekilmesi ve iltihap oluşumunun önüne geçilmesi gerekir. Diş taşı oluşmuşsa doktora görünmeli ve bu plakların temizlenmesi sağlanmalıdır.

Dişlerinizle ilgili sorun yaşamamak hem sağlık hem de estetik açıdan sorunsuz dişlere sahip olmak istiyorsanız sitemiz https://www.dermoailem.com/ üzerinden istediğiniz ağız ve diş bakım ürünlerini inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: diş, diş sağlığı, diş bakımı, ağız bakımı, ağız sağlığı, çocuklarda ağız bakımı, ağız çalkalama suları, ağız ve diş ürünleri
Mart 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR