Sebum Ne İşe Yarar? Ciltte Sebum Dengesi Nasıl Sağlanır?

Sebum Ne İşe Yarar? Ciltte Sebum Dengesi Nasıl Sağlanır?

Cildine ve saçlarına bakım konusunda hassas olan kişilerin sıklıkla duyduğu kelimelerden bir tanesi sebum’dur. Sebum, hem saçlar hem de cilt için ihtiyaç duyulan yağa verilen isimdir. Sebumun azı da çoğu da cilt için zararlı olabilir. 

Sebum Nedir?    

Sebum en basit tarifiyle ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanan bir tür sıvıdır. Amacı ise cildin kurumasının önüne geçmektir. Cilt çevresel koşullara karşı dayanıklı bir hale gelebilmesi için sebuma ihtiyaç duyar. Eğer bu salgıda herhangi bir dengesizlik meydana gelirse bu durumda ciltte ve saçlarda yağlı bir görüntü meydana gelir.

Ciltteki yağ bezleri tüy köklerine bağlıdır, ancak tüysüz ve saçsız alanlarda da yağ bezleri bulunur. Sebumun tek görevi cildin nemlenmesini sağlamak değildir. cildin esnek olmasında ve dışarıdan cilde bakteri girmesine karşı da koruyucu bir etkiye sahiptir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte sebum miktarında azalma meydana gelebilir. En yoğun olduğu dönem ise ergenliktir. Ergenlik döneminde ciltte aşırı derece de sebum olması cildin sivilcelenmesine neden olacaktır.

Sebum Fazlalığı Neden Olur?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi sebumun fazla olması beraberinde birtakım sıkıntılarında yaşanmasına neden olacaktır. Bu fazlalığa neden olan pek çok faktör vardır. Örneğin beslenme şekli, hormonlarda yaşanan dengesizlikler, kullanılan sabunlar, ilaçlar ve stres gibi sayılabilir.

Vücut çok fazla sebum üretmeye başladığında ciltte tıkanıklıklarda meydana gelir. Eğer bu tıkanıklıklar temizlenmezse bir sonraki aşama olan akne oluşumu başlar bunun için ciltteki fazla sebumun dengelenmesi gerekir. LYN Skincare Sebum Control Cream Spot Treatment 50 ml, yağlı ciltler için sebum dengelemeye yardımcı kremdir. Cildinizdeki yağı dengeler, kurutmadan bakım sağlar, besler ve korur.

Sebum Fazlalığının Zararları

Ciltte fazla miktarda sebum oluştuğunda kozmetik sorunlar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Örneğin cilt olması gerektiğinden daha fazla parlak bir görüntüye sahip olur ve bu da makyaj yapmayı zorlaştıracaktır. LYK markalı ürünler ciltteki sebum miktarını azalttığından dolayı daha kolay makyaj yapılmasına yardımcı olur. Cilt bakım ürünlerinin amacı sebumun azaltılmasını sağlamak değil dengesini korumaktır.

Cilt bakım ürün çeşitlerini incelemek ve sipariş vermek için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: sebum nedir, sebum ne işe yarar, ciltte sebum dengesi nasıl dağlanır, cilt bakımı, saç bakımı
Aralık 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR