Selülit nedir, Tedavisi Var mı?

Selülit nedir, Tedavisi Var mı

Selülit, yaygın ve bazı durumlarda ağrılı bir deri hastalığıdır. Genellikle kalça, karın bölgesinde ve bacaklarda oluşur, ancak cilt altındaki dokuları da etkileyebilir. Selülit tedavi edilmezse çoğalır ve üzerinizde baskıya neden olur. Bunun için selülitlerin bir an önce giderilmesi gerekir.

Selülit yalnız sağlığınızla ilgili bir sorun değil aynı zamanda estetik bir çirkinlik oluşturduğu için hiçbir sorun yaratmamış olsa bile psikolojik sonuçları olabilir.

Selülit Neden Olur?

Selülitin belirlenmiş olan kesin bir nedeni yoktur, fakat bilinen şey derinin altındaki bağ dokusu ve yağ tabakası arasında meydana gelen etkileşim neticesinde oluştuğudur. Hormonsal olarak da ortaya çıkan bu duruma etki eden faktörlerin başında sık kilo alıp verme vardır. Sağlıksız ve hareketsiz yaşam tarzı, sigara ve alkol gibi etkiler selülit oluşumunu tetikler.

Selülit sağlıklı ya da sağlıksız olmakla alakalı bir durum değildir. Sağlıklı olan kadınlarda da görülen bu durum, tüm kadınların yaşamlarının bir bölümünde selülit gerçeği ile karşılaşır.

Selülit için kimler risk altındadır?

Yapılan araştırmalara göre kadınların % 90’lık bölümünde bu durum meydana gelebilir. Ergenlik sonrasında ortaya çıkar ve yaşla birlikte görülme sıklığı da artar. Nedenine baktığımızda yaşlandıkça cilt incelmeye başlar ve gevşer bu da selülit riskini artıran bir nedendir.

Selülit kadın hastalığı olarak biliniyor olsa da erkeklerde de ortaya çıkabilen bir durumdur. Uzmanların açıklamalarına göre erkeklerde cilt altında farklı bir yapı oluşması yağ tabakasının az olması selülit oluşumunu tetikler.

 Selülit meydana gelmesi durumunda aşağıdaki belirtilerle kendisini gösterir.

  • Selülit olan bölgede ağrı ve hassasiyet
  • Cildinizin kızarık veya iltihabi bir görüntüye sahip olmsı
  • Hızla büyüyen bir cilt yarası veya kızarıklık
  • Sıkı, parlak, şişmiş cilt
  • Selülit olan bölgede sıcaklık hissi

Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Selülit belirtileriniz düzelene kadar dinlenin. Lazer uygulamaları selülitte önemli bir tedavidir. Bunun yanı sıra Dalan dOlive Zeytinyağlı Masaj ve Selülit Sabunu selülit sorunuyla mücadele etmek için özel olarak geliştirilmiştir. Hoş kokusuyla banyo keyfine keyif katan bu ürünün üzerine sekiz adet çıkıntı bulunuyor. Ürünü sipariş etmek için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: selülit, selülit nedir, selülit tedavisi, selülit neden olur, selülit sabunu
Eylül 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR