Sıcak Su Torbaları Nasıl Kullanılmalı?

Sıcak Su Torbaları Nasıl Kullanılmalı?

Soğuk kış günlerinin ve adet dönemlerinin bir numaralı kahramanı olan sıcak su torbaları, verdiği sıcaklık sayesinde ağrı ve sızıların önüne geçmeye yeter. Kullanılması çok kolay olan bu torbaların içerisine kaynamış sıcak suyu koyup ağzını sıkıca kapatmak yeterlidir.

Eskiden sadece üretildiği gibi satılan sıcak su torbaları günümüzde daha eğlenceli hale getirilmiş ve kılıflar sayesinde sevimlilik kazandırılmıştır. Sıcak su torbaları kullanım açısından çok kolaydır, ancak bu bazı şeylere de dikkat etmemeyi gerektirmez.

Aşağıda dikkat edilmesi gereken, ancak pek bilinmeyen bazı maddeler sıralanmıştır.

  • Sıcak su torbası kesinlikle satın alınan kılıfıyla birlikte kullanılmalıdır. Kılıfı olmayan sıcak su torbaları kullanılıyorsa bir beze sarılması gerekir. Çünkü torbanın doğrudan cilde temas etmesi farkında olmadan yanıklara neden olabilir.
  • Sıcak su torbasını satın alırken sadece fiyatına değil aynı zamanda şekline ve sağlamlığına dikkat edilmesi gerekir. Özellikle ağız bölümünün sıkıca kapatılabiliyor olmasından emin olunmalıdır. Özel Kılıflı Süper Sıcak Su Torbası BK-0004 2000 m kalitesi ve sağlamlığı ile ön plana çıkan bir üründür. Renkli desenleriyle ısınmayı eğlenceli hale getirirken ağız bölümünün dayanıklı olması kaynar suyun dökülmesine neden olmaz.
  • Sıcak su torbası karın ağrısına iyi geldiği için kullanılıyor gibi düşünülüyor olsa da kışın mükemmel bir arkadaştır.
  • Torbanın ağzının kauçuk olması ve plastiğinin kanserojen madde içermemesine dikkat etmelisiniz.
  • His kaybı olanların sıcak su torbası kullanmaması tavsiye edilir, çünkü farkında olmadan yanma riski vardır.
  • Sıcak su torbaları doğrudan karın üzerine konulmaz, mideye konulmaz. İç organların hassasiyetleri düşünülerek hareket edilmesi daha sağlıklıdır.
  • Sıcak su torbası kullanılmadığında mutlaka el altında bulundurulmamalıdır. Torbanın patlamasına neden olabilecek şiddetten kaçınmak gerekir.
  • Kırık ve çıkık gibi durumlarda sıcak su torbası kullanılmaz, çünkü iç kanama olabilir ve sıcağın damarları genişletme etkisiyle birlikte kanama artar.
  • Sıcak su torbaları aynı zamanda soğuk su torbası olarak da kullanılabilir. Soğuk baş ağrısına iyi gelir ve böyle bir durumda baş ağrısını kesici özelliğinden faydalanılabilir.

Sıcak su torbası çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: sıcak su torbası, sıcak su torbası nasıl kullanılmalı, sağlıklı yaşam
Aralık 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR