Şifa Deposu Kudret Narının Faydaları Nelerdir?

Şifa Deposu Kudret Narının Faydaları Nelerdir?

Son yıllarda oldukça popüler olan kudret narı şifalı bir besin olarak bilinir. Tropikal bir meyve olan kudret narının birçok faydası bulunur. C vitamini açısından oldukça zengin olan kudret narı, mide ve bağırsak başta olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi gelir.

Kudret narı binlerce yıldır kullanılan şifalı bitkiler arasında yer alır. Şifa deposu olması nedeniyle hastalıklara karşı yaygın olarak kullanılır. Yeşil renkli yabani salatalık gibi görünen acımsı bir bitki olan kudret narı çoğunlukla tropikal bölgelerde yetişir.

Kudret narı vitamin ve mineral açısından zengindir. İçeriğinde demir, kalsiyum, fosfor, B ve A vitaminleri, bakır ve potasyum bulunur. Ayrıca C vitamini açısından oldukça zengindir. Alternatif tıpta sıklıkla kullanılan kudret narı birçok hastalığın iyileştirilmesinde etkilidir. Kudret narı multivitaminler yoluyla vücuda alınabilir.

Kudret Narı Neye İyi Gelir?

Kudret narı günümüzde yaygın olan birçok hastalığa iyi gelir. Antioksidan açısından zengin olması nedeniyle kanser hücrelerinin yok olmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı korur. Kan şekerini dengeler.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

E vitamini ve protein bakımından zengin olan kudret narı bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bakteri, mikrop ve virüslere karşı koruma sağlayan kudret narı, virüslere karşı kalkan oluşturur. Enfeksiyon hastalıklarına karşı etkilidir.

Sindirim Sistemini Düzenler

Kudret narı sindirim sistemi problemlerine iyi gelir. Özellikle bağırsak iltihaplanmalarına, kabızlık gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

Karaciğerin Temizlenmesini Sağlar

Kudret narı vücutta en çok karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Karaciğerin yenilenmesinde ve temizlenmesinde etkilidir. Karaciğer sorunlarını iyileştirir. Mesanenin işleyişini düzenler.

Kan Şekeri Seviyesinin Düzenler

Kudret narı, kandaki şeker seviyesini dengeler. Polypeptide-p ya da p-insülin olarak bilinen insülin benzeri bir bileşime sahiptir. Kudret narı düzenli tüketim halinde tip 2 diyabet hastalarında kan şekeri düzeyini önemli ölçüde düşürür. Tip 1 diyabet hastaları açısından da oldukça faydalıdır.

Kolesterolü Dengeler

Kudret narı anti-inflamatuar etkileri nedeniyle vücuttaki kötü kolesterol seviyesinin düşürülmesine yardımcıdır. Şifalı bitki, ayrıca kan basıncını korur. Kalbi koruyan demir ve folik asit açısından zengindir.

Kansere Karşı Koruyucu Etkiye Sahiptir

Kudret narı içerdiği antioksidanlar ile kansere sebebiyet verebilecek serbest radikallerle mücadeleye destek olur. Anti-kanserojen ve anti-tümör özelliklerine sahip olan bu bitki kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyebilir.

Kudret Narı Nasıl Tüketilir?

Kudret narı taze olarak tüketilebildiği gibi kudret narı yağı ya da macunu yapılarak tüketilebilir. Bunun yanı sıra multivitaminler olarak da tüketilmesi mümkündür. Zade Vital Zeytinyağlı Kudret Narı takviye edici gıda olarak tüketilebilir. Kudret narı meyvesinden elde edilen takviye gıda vegan ve vejetaryen kişiler için uygundur. Yetişkinlerde günde bir kez 10 ml aç karnına tüketmesi tavsiye edilir.
Etiketler: kudret narı, kudret narı nedir, kudret narı faydaları, zeytinyağlı kudret narı, kudret narı nasıl yenir
Nisan 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR