Sivilce İzleri İçin Cilt Bakım Rutini

Sivilce İzleri İçin Cilt Bakım Rutini

Sivilceler özellikle ergenlik dönemlerinin en büyük sorunlarından biri olarak karşımıza çıkar ve bir süre boyunca da kurtulmak pek mümkün olmaz. Hatta bazı zamanlarda kişiler sivilcelerini patlatarak sivilcelerinden kurtulmaya çalışır. Ancak, sivilceler patlatıldığında da ciltte sivilce lekelerinin oluşmasına neden olur. Eğer bu süreç içerisinde önlem alınmazsa da bu lekeler cilt üzerinde kalıcı hale gelebilir.

Bunun önlenebilmesi için ise akne sivilce ürünlerine cilt bakım rutininiz içerisinde yer vermeniz önerilir. Çünkü, akne ve sivilcelere karşı üretilmiş olan bu ürünler sizlerin cildinizi daha pürüzsüz hale getirecektir. Bu nedenle sizler için sivilce izlerinden kurtulmak için yapılabilecek birkaç ipucu derledik.

Sivilcelerinizi Patlatmayın

Sivilcelerin ya da aknelerin zaman zaman çok büyük bir görüntü kirliliği yarattığı bir gerçektir. Ancak, bu görüntü kirliliğinin geçici olduğunun bilincinde olunması önemlidir. Çünkü, sivilceler doğru bakım yöntemleri uygulandıktan sonra kendiliğinde yok olan şeylerdir. Bu nedenle siz sivilce kendiliğinden yok olmadan patlatmayı düşünmemelisiniz. Aksi takdirde sivilceyi patlatırsanız içerisindeki iltihap cildinizin başka noktalarına değerek oralarda sivilce oluşmasına neden olabilir.

Bunun dışında sivilcenizi patlatırken şişliğin içindeki tüm her şeyi dışarı çıkaramayacağınız için iltihabın cildinizin daha derinlerine giderek çok daha büyük sorunların oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle de sivilcelerinizi patlatmamanız önerilir.

Cilt Bakımı Yaparken Doğal Sabun Kullanın

Cildinizde sivilcelerin oluşmaması için düzenli olarak yıkanması ve temizlenmesi çok önemlidir. Bunun için de Nilera Gliserinli Sabun Okyanus gibi doğal içeriğe sahip olan, akne ile sivilceler üzerinde etkili olan sabunlar kullanarak cildinizi temizlemeniz önerilir.

Cilt Bakım Serumu Kullanın

Cildiniz sizin en önemli hazinelerinizden biridir. Bu nedenle de cilt bakım rutininizin olması ve bu rutin içerisinde sivilcelere, aknelere karşı La Roche Posay Effaclar A.I. gibi cilt bakım serumlarının kullanılması sivilce ve akne problemlerine karşın etkili bir çözüm olarak değerlendirilebilir.

Her Akşam Mutlaka Makyajınızı Silin

Her akşam eve geldiğinizde eğer yüzünüzde makyaj varsa doğru şekilde temizlemeniz ve cildinizi nemlendirmeniz gerekir. Böylelikle cilt bakım rutininizi daha düzgün bir hale getirmenin yanı sıra sivilce ve akneler ile de mücadeleniz daha etkili olacaktır.

https://www.dermoailem.com  

Etiketler: sivilce izleri için cilt bakım rutini, cilt bakımı, cilt bakım rutini, sivilce izleri
Ekim 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR