Sivrisinekleri Vücuttan Uzaklaştırmak İçin Yapılması Gerekenler

Sivrisinekleri Vücuttan Uzaklaştırmak İçin Yapılması Gerekenler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çevremizdeki sivrisineklerin de arttığı gözlemlenmektedir. Pek çok insan için rahatsız edici olan sineklerden kurtulmak için türlü türlü yollara başvurulmaktadır. Ancak, yine de sineklerden ve sinek ısırıklarında kaçınılmak konusunda sorunlar yaşanabilmektedir.

Bu nedenle de sizler için sıtma ve benzeri birçok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisineklerden kurtulmanın yollarını kısaca derledik.

Camınızın Önüne Bir Bardak Sirke Koyun

Sinekler özellikle yaz aylarında meydana çıkmaktadır. Serinlemek için açılan camlardan, kapılardan evinize davetsiz misafir olarak girebilmektedir. Bu nedenle de öncelikle camlarınızın önüne bir bardak sirke koymanız önerilmektedir. Böylelikle böcek kovucu bir etki elde edebilirsiniz.

Sinek Kovucu Kullanın

Sineklerden korunmak için en etkili yollardan biri de Defans Protect Sinek Kovucu Vücut Losyonu gibi sinek kovucu etkiye sahip ürünlerin kullanılması önerilmektedir. Böylelikle vücudunuza sinek gelemeyecek ve böylece rahat edeceksiniz.

Sineklik Kullanın

Evinizi sineklerden korumak için en etkili yollardan biri de camlarınıza hatta kapılarınıza bile sineklik takmanız olacaktır. Eğer camınıza veya kapılarınıza sinek kovucu takarsanız büyük oranda sineklerin evinize girmesini engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda da gece boyunca sizi rahatsız etmesinin önüne geçebilirsiniz.

Başucunuza Fesleğen Koyun

Fesleğenin kokusu sinekleri uzak tutacak kokulardan biri olmaktadır ve bu nedenle de eğer başucunuza ya da odanızın bir köşesine fesleğen koyarsanız sineklerin sizi rahatsız etmesini engelleyebilirsiniz.

Vücut Spreyi Kullanın

Sinekler doğaları gereği ter kokusu, ayak kokusu ve benzeri gibi kötü kokulara doğru ilerleme gereksinimi duyma özelliği vardır. Bu nedenle de eğer sık sık duş alırsanız, Nurse Harveys Organic Body Sprey gibi vücut spreyleri kullanırsanız sineklerin size yanaşmasının önüne geçebilirsiniz. Bu sayede de sıtma ve benzeri gibi sineklerin taşıyıcısı olduğu birçok hastalıktan korunabilirsiniz.

Sineklerin Kokusundan Rahatsız Olacağı Yağlar Kullanın

Lavanta yağı, okaliptüs yağı gibi çeşitli yağların kokuları birçok sineğin hoşlanmadığı ve yanına bile yaklaşmak istemediği kokular olmaktadır. Bu nedenle de eğer gün içerisinde bu yağları cildinize sürerseniz hem hoş bir koku edinebilir hem de sineklerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: sivrisinek, sivrisineklerden nasıl korunuruz, sivrisinekleri vücuttan uzaklaştırmak için yapılması gerekenler, sivrisinek ısırığı, cilt bakımı, sağlıklı yaşam
Haziran 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR