Siyah Nokta ve Sivilceler Nasıl Geçer?

Siyah Nokta ve Sivilceler Nasıl Geçer?

Siyah nokta, kadın ve erkeklerde yüz bölgesinde görülen bir tür aknedir. Yüzün dışında sırt bölgesinde, bacaklarda, omuz ve burunda oluşabilir. Cilt üzerindeki gözeneklerde meydana gelen tıkanmalar neticesinde oluşur. Kıl ve yapı üretiminden görevli olan foliküller tıkandığında siyah noktalar meydana gelir.

Ciltteki gözeneklerde biriken kirler bu oluşumun hızlanmasına neden olurken cilt yeterli havayı alamadığından dolayı sivilceler ortaya çıkmaya başlar.

Siyah Nokta Nasıl Temizlenmeli?

Siyah noktaların oluşmaması için cildin sürekli temiz tutulması gerekir. Özellikle yağlı ciltlerde tıkanma çok olacağından dolayı bu tip ciltlerin düzenli olarak cilt bakımını yapmaları gerekir. Siyah noktalar tek bir seferde oluşmayacağı gibi temizlenmesi de mümkün değildir. Cildin düzenli olarak temizlenmesi ve cildin yapısına uygun olan kozmetik ürünlerinin kullanılması siyah noktaların temizlenmesi ve oluşmaması açısından önemlidir. The Purest Solutions Gözenek Siyah Nokta ve Sivilce Oluşumunu Gidermeye Yardımcı Bakım Serumu genişlemiş gözenek görünümünün azaltılmasını sağlayarak cilt bariyerini daha güçlü bir hale getirir.

Siyah Nokta Tedavisi

Siyah noktaların tedavisinde bakım önemli olurken aynı zamanda cildinizin hassasiyetini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu noktaların veya sivilcelerin oluşması halinde kremler, jeller temizleme maskeleri gibi çözümler kullanılabilir.

Cilde doğrudan uygulanabilecek ürünler sayesinde cildiniz fazla yağlardan arındırılarak siyah noktaların oluşumu engellenmiş olacaktır.

Siyah Nokta Nasıl Geçer?

Ciltteki siyah noktaların arındırılması düzenli beslenme açısından da önemlidir. Sürekli yağlı yiyecekler yemek cildinizin yağlanmasına neden olacağı gibi sivilce ve akne oluşumunu da tetikleyebilir. Yüzün temizlenerek dezenfekte edilmesi aknelerden kurtulmak açısından önemlidir. 

Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?

Cildinize uyguladığınız makyaj ürünleri, çevresel faktörler gibi etkenler gözeneklerin tıkanmasına neden olacaktır. Gözeneklerde meydana gelen kir ve yağlar zaman içerisinde açık olması gereken gözeneklerin tıkanmasına ve cildin hava almamasına neden olur. Bu yalnızca sivilce oluşumunu değil aynı zamanda cildinizin renk tonunu da etkileyecektir.

Sonuç olarak cildinizde oluşmasını istemediğiniz sivilceler için mutlaka temizliğine dikkat etmeniz gerekir. Özellikle gündüz yapılan makyajın akşam temizlenerek arındırılması önemlidir.

https://www.dermoailem.com/ 

Etiketler: siyah nokta asıl geçer, sivilceler nasıl geçer, siyah nokta tedavi edilir mi, siyah noktalardan nasıl kurtulunur, cilt bakımı, sivilcelerden nasıl kurtulunur
Aralık 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR