Sonbaharda Cilt Bakımı İçin 5 İpucu

Sonbaharda Cilt Bakımı İçin 5 İpucu

Yaz aylarının nemli, sıcak havalarını geride bıraktığımız şu günlerde sonbaharın serin ve kuru havaları merhaba demekteyiz. Ancak, sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte artık cilt bakımı rutinlerimizi de değiştirmeye başlamamız çok önemlidir. Çünkü havanın değişmesi, mevsimsel geçişler gibi çeşitli nedenler cildimizi rahatsız edebilecek ya da cildimize zarar verebilecek durumların meydana gelmesine neden olabilmektedir.

Bu nedenle de sizler için genel anlamda sonbahara girdiğimiz bugünlerde cilt bakımınız için uymanız gereken 5 ipucunu derledik.

Daha Güçlü Bir Nemlendirici Tercih Et

Sonbaharın gelmesiyle birlikte artık havanın kurumaya ve serinlemeye başladığı bir gerçektir. Bu nedenle de cildimiz her zamankinden daha fazla neme ihtiyaç duymaktadır. Özellikle de yaz aylarının bitmesi sonbaharın başlamasının ardından sıcak havadan soğuk havaya geçilen süreçte cildimiz ciddi adaptasyon sonuçları yaşayabilmektedir. Bu da cildin neme daha çok ihtiyaç duymasına neden olmaktadır. Bu nedenle sonbaharda daha güçlü nemlendiricileri kullanmanız önerilmektedir.

Rutinine Renk Dengeleyici, Leke Karşıtı Ürünleri Dahil Et

Yaz aylarının ardından meydana gelen çeşitli güneş lekeleri ya da cildin kurumasından kaynaklı olarak gerçekleşen renk dengesizliklerinin, lekelerinin giderilebilmesi için Vichy Liftactiv Glyco-C Leke Karşıtı Ampul gibi çeşitli leke karşıtı ürünlerin kullanılması cilt bakımınız için çok daha mantıklı bir durum yaratacaktır.

Soyucu Ürünlere Dikkat Et

Günümüzdeki pek çok kişi cildindeki eski, ölü derinin giderilebilmesi için BioNike Defence Soyucu ve Arındırıcı Scrub gibi çok çeşitli soyucu ve arındırıcılar tercih etmektedir. Çünkü, cildin üstündeki ölü derinin soyulması konusunda yardımcı olan soyucu ürünler alttaki yeni deriyi meydana çıkaran ve daha parlak bir cilt görüntüsü elde edilmesini sağlamaktadır.

Hassas Cildini Destekle

Yaz aylarının sıcak ve nemli havasından soğuk ve kuru bir havaya geçiş yapan cildiniz ilk zamanlarda hassas bir hal alabilmektedir. Bu durum oldukça normal olmasına rağmen BioNike Defence My Age Yenileyici Serum gibi cilt yenileyici serumlar kullanmanız ve bu serumlar sayesinde cildinizi desteklemeniz önemli olmaktadır.

Dudak Bakımını Unutma

En sık unutulan şeylerden biri olan dudak bakımı özellikle soğuk sonbahar günlerinde dikkat edilmesi gereken ilk şeylerden biri olmaktadır. Çünkü dudaklar çok hassas olmaktadır ve bu nedenle de kuruması, çatlaması çok muhtemeldir. Bunun önlenmesi için ise dudak bakımı yapılmalıdır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: cilt bakımı, nemlendirici, cilt tonu dengeleyici, hassas ciltler için bakım önerileri, kuru ciltler için öneriler
Eylül 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR