Sporcu Gıdaları Neden Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Sporcu Gıdaları Neden Kullanılır, Ne İşe Yarar

Spora yeni başlayanların uzun süren aktivitelere karşı vücutlarını daha dirençli hale getirmesi gerekir. Aksi takdirde istedikleri enerjiyi toplayamayacakları gibi vücutlarının da istenilen şekle girmesini sağlayamazlar. Sporcular sporlarını yaparken mutlaka gıda takviyeleriyle dirençlerini de artırmak zorundadır. Çünkü bir enerjinin vücuttan atılması, yerine yenisinin konulmasını zorunlu kılar. Harcanan enerjiden daha fazlasının alınması ise kilo olarak geri döner. Bunun için spor ve beslenme bir düzen ve program çerçevesinde yapılması gerekir.

Sporcu gıdalar deniliyor. Peki, bu gıdalar gerçekte ne işe yarar?

Sporcu gıdalarının ne işe yaradığını bilmiyorsanız o zaman nasıl kullanmanız gerektiğini de bilmezsiniz. Çünkü sporcu gıdaları denildiğinde akla birçok marka ve seçenek gelir. Oysaki bu ürünlerin hepsinin birbirinden farklı amaçları ve görevleri vardır. Bunun için ürünler kendi aralarında ayrılmıştır.  

XLS Medical Yağ Tutucu yediklerinizden aldığınız yağları %28’e varan oranla azaltır. Sıradan diyetlere oranla 3 katına kadar kilo kaybı yaşanabildiği gözlemlenmiştir. İştahı azaltır, mide – bağırsak geçirgenliğini arttırır. Günde 3 kez öğünlerden sonra ikişer tablet alınabilir. Ancak günlük 6 tablet sınırı aşılmamalıdır.

Spor yapılırken, yapılan spora göre enerji açığı ortaya çıkar. Özellikle vücut geliştirme sporcularını ele alırsak onların yaptığı sporun ağır olması ekstra vitamin desteğine ihtiyaç duymalarına neden olur. Dolayısıyla takviye gıdaları içeriğindeki vitaminler sayesinde bu açığın kapatılmasını sağlar. 

Sporcu gıdalarının amacı yalnızca vücut şekillendirmek ve enerji vermek değildir. Sağlıklarını korumaları açısından da önemlidir. Çünkü vücut bazen ihtiyaç duyduğu vitaminleri besinlerden alamayabilir. Dengesiz beslenme bunda önemli bir rol oynarken,yaşam koşulları da etkendir.

Modern yaşam, insanların beslenme alışkanlıklarını hazır gıdalara dönüştürmüş, ister istemez vitamin alınmaması da görülmüştür. Vücudun ihtiyacı olan vitaminleri alamıyor olması, birtakım hastalıklara karşı direncin kırılmasına neden olacaktır. Bunun için gıda takviyeleri özellikle beslenme sorunu yaşayanlar için iyi bir destektir. 

Sporcu gıdalarının en büyük desteği kas kütlesinin hızla artırılmasını sağlamaktır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki protein ve besin takviyeleri tüketildiğinde sporcuların kas ve performanslarında önemli bir artış sağlanabiliyor.

İhtiyacınız olan sporcu besinleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilir ve sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: sporcu gıdaları, sporcu gıdaları ne işe yarar, sporcu gıdaları neden kulanılır, medical yağ tutucu
Mayıs 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR