Tıraş Tahriş ve Kesiklerine Karşı Erkek Bakım Tüyoları

Tıraş Tahriş ve Kesiklerine Karşı Erkek Bakım Tüyoları

Tıraş bıçağı kesikleri ve tıraş sonrası tahriş, konforlu bir tıraş deneyiminin en büyük düşmanlarından biridir. Rahatsızlık veren ve ciltte bakımsız bir görünüm yaratan bu durumu yaşamamanız ve kusursuz bir sakal tıraşına sahip olmanız için lazım olabilecek birkaç tüyoyu sizler için derledik.

Duştan Sonra Bakım

Kusursuz bir tıraş deneyimi için zamanlama oldukça önemli olmaktadır. Duş sonrasına ayarlayacağınız tıraş rutininizde gözenekler daha açık, cilt ve sakallar daha yumuşamış olacağı için bıçak kesiklerinden ve tahrişten kolayca kaçınabilmek mümkün olacaktır.

Haftalık Peeling Bakımı

Ölü derinin biriktiği ve gözeneklerin tıkalı olduğu, dokusu bozulmuş ciltler tıraş bıçaklarının kolayca kaymasını engellemektedir. Bunun için haftada bir- iki kere uygulayacağınız, parçacıklı peeling bakımları ile cilt dokunuzu düzenlemeniz, ters çıkan tüylerin önüne geçmeniz ve cildinizi derinlemesine arındırarak tıraş bıçağının iz bırakmadan işini görmesini sağlayabilmeniz gerekmektedir. Bu nedenle de haftalık peelinleri aksatmamak ve Nivea Men Koruyucu Tıraş jeli gibi tıraş kolaylaştırıcı jeller kullanmanız önerilmektedir.

Günlük Peeling Bakımı

Eğer sakal kıllarınız çok sertse, kıllar içe doğru büyümeye meyilliyse ve cilt dokunuz bozuk, ölü deri birikmişse haftalık peelingler yetersiz kalabilmektedir. Bu sorunlar için asit içerikli formülleriyle cildi kademeli olarak rahatlatan günlük perling tonikleri veya serumları da kullanmayı düşünmeniz önerilmektedir. Cilt yüzeyini yenileyip sıfırlayan bu ürünler tıraş bıçağının yolunu kesecek hiçbir şeyi ortada bırakmayacak ve daha kusursuz bir tıraş imkânı tanıyacaktır.

Nemlendirici Bakım

Sert, kuru ve pul pul olmuş ciltler de tıraş deneyiminizin önündeki önemli engellerden biri olmaktadır. Kuru cilde takılan bıçak istenmeyen yaralara ve özellikle de rahatsız edici tahrişlere sebep olabilmektedir Buna engel olmak için bakım rutininizde cilt tipinize uygun bir nemlendirici bulundurmayı ihmal etmemeniz ve cildiniz daha ferah olması için Eyüp Sabri Tuncer Tıraş Kolonyası gibi tıraş kolonyaları kullanmanız önerilmektedir.

Havlu Uygulaması

Konforlu bir tıraş deneyimi için sürekli duş sonrasını da beklemenize gerek olmamaktadır. Eğer aceleniz varsa, bu etkinin benzerini havlunuzla da alabilmeniz mümkün olmaktadır. Sıcak su ile ıslattığınız havluyu yüzünüzde bekleterek irite olmuş noktaların rahatlamasını, gözeneklerin açılmasını ve cildinizin yumuşamasını sağlayabilmeniz mümkün olmaktadır.

Arındırıcı Tonik Bakımı

İnflamasyon biriken gözenekler de tıraş sonrası hassaslığın ve tahrişin başta gelen etkenlerinden sayılmaktadır. Tıraş sonrasında uygulayacağınız arındırıcı bir tonik ya da çay ağacı yağı gibi doğal detoks etkili yağlarla gözeneklerde iltihap birikmesinin ve tıraş rahatsızlığının önüne geçebilmeniz mümkün olmaktadır.

Yakın Tıraş

Kesiklerin ve tahrişin önüne geçmek için en başta izlemeniz gereken adımlardan birisi yakın tıraş yapmaktır.  Cilde olabildiğince yakından ve kökten uygulayacağınız, keskin ve tek seferde işi halleden bir tıraş bıçağı ve bıçakla uyum içinde çalışan, cilt tipinize uygun, yakın tıraşa olanak sağlayan bir köpük ya da kremle tıraşınızı gerçekleştirmeniz erkek bakımı için oldukça önemli olmaktadır.
Etiketler: tıraş bakım ürünleri, erkek bakım ürünleri, peeling bakımı, tıraş jeli, erkek bakımı, tıraş kolonyası
Mayıs 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR