Vücut Losyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Vücut Losyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Cildin güzel görünmesinin en önemli parçası, bakımdır. Cildinize yapacağınız bakım ne kadar bilinçli olursa onu canlı tutmak ve pürüzsüz olması sağlamakta sizin elinizde olur.

Cildin güzelliğinde ilk dikkat edilmesi gereken şey nemdir. Çünkü kuru bir cilt erken kırışacağı gibi çatlayacaktır da. Cilde nem kazandırmak istendiğinde vücut losyonları karşımıza çıkar. Etkilerini anlayabilmek için vücut losyonunun ne olduğunu anlamak gerekir.

Vücut Losyonu Nedir?

Vücut losyonları cildin ipeksi ve yumuşak görünmesini sağlar. Cilt özellikle kışın soğuktan dolayı kurumaya meyildir. Losyonlar ise hafif yapısından dolayı ciltte ağırlık yapmaz ve bıraktırdığı ferahlık hissi sayesinde vücutta rahatlatıcı bir etki oluşturur.

Ceradolin Hidro 500 ml Su Bazlı Vücut Losyonu, kuru ciltli çocuk ve yetişkinlerde, el-yüz-boyun bölgesinin nemlendirilerek, onarılmasında ve korunmasında, güneşin zararlı etkilerine karşı onarmada, akne tedavisi sırası ve sonrasında kuruyan deriye, lazer veya peeling sonrasında, deriyi çevresel etkenlere karşı onarmak ve korumak amacıyla vücudun her bölgesinde kullanılabilir.

Vücut Losyonlarının Kremler ve Sütlerden Farkı Nedir?

Vücut losyonu denildiğinde ilk akla gelen şey vücut kremleri veya vücut sütleridir. Ancak losyonlar krem ya da süt gibi değildir. Kremler yoğun bir yapıya sahip olduğundan dolayı emilimleri yavaş olur. Losyonlar ise hafif dokuya sahip olduklarından dolayı vücut tarafından hızlı emilir ve yapışıklık hissi kalmaz.

Vücut sütlerinin içeriğinde yüksek yağ oranları vardır. Su içerikli olan bu ürünlerin vücuttaki etkisi rahatlama hissidir.

Vücut Losyonu Nasıl Kullanılır?

Vücut losyonları genellikle banyodan sonra kullanılır. Ancak banyodan sonra yeterli kurulama yapılmamasından dolayı ürün cilt üzerine sürüldüğünde istenilen emilim gerçekleşmiyor. 

Losyonlar mutlaka duştan sonra kullanılmalıdır. Bu şekilde sıcak suyun etkisiyle kuruyan cilt tekrardan nemlendirilmiş olur.

Losyon masaj yapılarak sürülür ve dolayısıyla bu da kan dolaşımının artmasını sağlar. Kan dolaşımı artan cilt daha canlı ve taze görünüm kazanır.

Losyonlar ciltte mutlaka kuru olduğu düşünülen bölgelere sürülmesi gerekir. Etkili sonucun ortaya çıkması için peeling ile vücuttaki ölü derilerin atılması sağlanmalıdır.

Vücut losyonları kesinlikle ellere ve yüze bakım yapılması için kullanılmaması gerekir. Çünkü her bölgenin ihtiyacı birbirinden farklıdır. Dolayısıyla vücut losyonları yalnızca vücudun ihtiyaç duyduğu nemin kazandırılması için tasarlanmış olduğundan vücutta kullanılması gerekir.

Cilt bakım ürün çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: vücut losyonu nasıl kullanılır, vücut losyonu nedir, cilt bakımı, güzellik sırları
Aralık 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR