Yağ Bazlı Nemlendirici Nedir? Ne İşe Yarar?

Yağ Bazlı Nemlendirici Nedir? Ne İşe Yarar?

Her insanın kendine has bir cilt tipi vardır. Ancak cilt tipiniz ne olursa olsun günlük cilt bakımında nemlendirici kullanmanız son derece önemlidir. Özellikle kuru ve karma bir cilde sahipseniz pek çok cilt problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yağ Bazlı Nemlendirici Nedir?

Yağ bazlı nemlendiriciler deride eksilen yağı tamamlayarak derinin bariyer işlevini güçlendirir. Yapısal olarak onaran yağ bazlı nemlendiriciler nem tutucu özelliğe sahiptir. Cilde nem kazandıran ve nemi tutan yağ bazlı nemlendiriciler, nemin deride hapsolmasına ve nem dengesinin korunmasına yardımcı olurlar.

Yağ bazlı nemlendiriciler doğal yağların baz olarak kullanıldığı, silikon ve benzer maddelerin bariyer olarak yer almadığı ürünler gözeneklerin tıkanması, ciltteki ağırlık hissi gibi olumsuzlukların ortaya çıkmasını engeller. Ceradolin Lipo 200 ml Yağ Bazlı Nemlendirici Losyon cildin nem dengesinin korunmasına yardımcı olur.

Yağ Bazlı Nemlendiricinin Faydaları Nelerdir?

Yağ bazlı nemlendiriciler genellikle karma tipteki ciltler için önerilen nemlendiricilerdir. Çünkü, yağ bazlı nemlendiriciler cildinizin nem düzeyini korurken aynı zamanda da onaracaktır ve böylelikle cildiniz daha beslenmiş bir cilt olacaktır.

Yağ bazlı nemlendirici kullanıldığında uzun süre cildinizin yumuşaklık kazanacak olması da egzama, sedef hastalığı, akne, kırışıklık ve çizgiler gibi sorunların önüne geçecektir. Aynı zamanda, cildinize dokunduğunuzda hissedilen pul pul dökülme gibi sorunlar da yağ bazlı nemlendiriciler ile çözüme kavuşabilir.

Yağ bazlı nemlendirici kullanmanın en güzel taraflarından bir diğeri ise sizi birçok ürün kullanma derdinden kurtaracak olmasıdır.

Yağ bazlı nemlendirici kullandığınızda kuru cilde sıradan bir nemlendiriciden daha etkili bir nem desteği sağlamış olursunuz. Bu nedenle de cildinizin daha rahat nefes almasına ve nem dengesinin korunmasına yardımcı olursunuz. Bunun nedeni yağ bazlı nemlendirici suyu cildinize hapseder ve cildiniz uzun süre nemli kalır.

Cildin daha pürüzsüz bir görünüm kazanması konusunda etkili olacak olan yağ bazlı nemlendirici, pürüzsüz dokunun uzun süre devam etmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, yağ bazlı nemlendiriciler yazları sizi zararlı güneş ışınlarından koruyacağı gibi aşırı soğuk havalarda da cildinizin çatlamasını önleyecektir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: yağ bazlı nemlendirici nedir, yağ bazlı nemlendirici ne işe yarar, nemlendirici, yağ bazlı nemlendiricinin faydaları, cilt bakımı
Kasım 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR