Yaşlanma Karşıtı Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Yaşlanma Karşıtı Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Cildinize önem veriyor olun ve düzenli olarak cilt bakım ürünlerini kullanıyor olun, doğru bakım rutinini yakalamadığınız sürece cildinizde beklediğiniz etkiyi görmeniz mümkün olmayacaktır. Bu nedenle bakım rutinine uymadan önce cildinizi tanımalı ve uygun olan ürünleri kullandığınızdan emin olmanız gerekir.

İnsan cildi sürekli kendini tazelemek için hücre yenilemesi yapar, ancak zamanla yaşın ilerlemesiyle birlikte bu yenileme azalmaya başlar. Vücut yeterli miktarda kolajen üretemediğinden cilt 30’lu yaşlardan sonra kendini salmaya başlar. Ciltteki kuruluk ilk olarak mimik hizalarında başlar ve bu da kendisini çizgi ve kırışıklık şeklinde gösterir.

İhtiyacınız Olan Bakım Ürünü Hangisi?

Cildinizi tanımak ona bakım yapmanın %50’sini oluşturur. Çünkü cildini tanıyan birisi ne yapması gerektiğini çok iyi bilir. Eğer cildiniz için doğru ürün ve doğru sıralamayı bilmiyorsanız muhtemelen cildinize nüfuz etmesini de zorlaştırmış olacaksınız. Dolayısıyla ne kullanırsanız kullanın etkisini istediğiniz şekilde göremezsiniz.  Bir örnek vermek gerekirse cildiniz için kullanacağınız serumu yüz yağının üzerine sürerseniz muhtemelen nemin cildinize ulaşmasını engelleyecek ve cildiniz nemsiz kalacaktır. Yani aslında siz cildinizi nemlendirdiğinizi düşünürken aslında bunu yapmamış olacaksınız.

Herkes bazı temel cilt bakım ürününe ihtiyacı vardır. Örneğin cilt temizleyiciler ve nemlendiriciler olmazsa olmazlar arasında yer alır. Cildinizin bakıma ihtiyacı sadece gündüz değildir. Gece cildiniz için yapacağınız basit bir bakım bile gün boyunca daha parlak ve sağlıklı görünmenize imkan tanıyacaktır. Örneğin BioNike Defence Xage Ultimate Repair Yaşlanma Belirtilerine Karşı Etkili Gece Kremi 50ml, cildin alım kapasitesinin daha yüksek olduğu geceleri, daha hedeflenmiş bir etki oluşturmak için özel bileşenler eklenmiştir. Cildinizi iyice temizledikten sonra, akşamları yüzünüze ve boynunuza uyguladığınızda sabah yüzünüzün daha dinlenmiş ve parlak görünmesinin yanı sıra ayrıca kırışıklarınız da dolmuş görünecektir.

Anti-age ürünler kullanırken aslında cildinizin bakım rutininin de nasıl olması gerektiğini iyi bilmeniz gerekiyor. Aşağıda bir bakım rutini oluşturmak isteyenler için planlama paylaşalım.

  1. Cildinizi bol suyla yıkayın
  2. Temizleyici ile cildinizi temizleyin
  3. Tonik kullanın,
  4. Göz kremi kullanın,
  5. Serum kullanın,
  6. Nemlendirici kullanın,
  7. Yüz yağı kullanın,
  8. Güneş kremi kullanın,

Yukarıda bahsettiğimiz uygulamaların sıralamasını yanlış yaptığınızda istediğiniz sonuca muhtemelen ulaşamazsınız.

Cilt bakım ürünlerini incelemek için https://www.dermoailem.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: yaşlanma karşıtı bakım rutini nasıl olmalı, cilt bakım rutini, anti-age bakım ürünleri, bakım önerileri
Ocak 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR