Yaz Aylarında Genital Hijyen İçin Öneriler

Yaz Aylarında Genital Hijyen İçin Öneriler

Yaz aylarında sıcaklık artışıyla birlikte kadınlarda vajinal ve idrar yolları enfeksiyonlarında artış söz konusu olmaktadır. Bölgede meydana gelen enfeksiyonlar kısa ve uzun vadede vücutta ciddi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Bu nedenle genital hijyene dikkat etmek son derece önemlidir. Bölgenin temiz tutulması ve hijyene özen gösterilmesi sağlık açısından gereklidir.

Sıcak havalarda terlemenin artması vücutta bakteri üremesi ve enfeksiyon oluşmasına neden olabilir. Genital enfeksiyona bağlı yaşanan vajinal akıntı, mantar ve diğer şikayetler ortaya çıkabilir. Bu nedenle yaz aylarında genital hijyene ekstra özen göstermek son derece önemlidir.

Vajinal akıntının en önemli nedenlerinden biri vajinal floranın bozulmasıdır. Vajinal ortamda dengenin bozulması sonucu vajina pH’ı değişir. Vajinada az miktarda doğal olarak bulunan zararlı mikroplar artar ve vajinal enfeksiyona neden olur. Bu nedenle vajinal floranın bozulmaması için genital bölge temizliğine özen göstermek gerekir.

Bunun yanı sıra hormonal değişiklikler, sıcaklıktan dolayı genital bölgenin nemli ve havasız kalması, adet kanaması, cinsel ilişki, hijyenik olmayan tuvaletlerin kullanılması, ıslak mayo veya bikini ile uzun süre kalınması gibi durumlar vajinal enfeksiyonlara neden olabilmektedir. Yaz aylarında bu tür problemler nedeniyle vajinal enfeksiyon kapmamak son derece önemlidir.

Vajinal Duş Alınmamalı

Vajinal duş, vajinal enfeksiyonların sebepleri arasındadır. Bu nedenle vajinal duş alınmamalıdır. Vajina bölgesine vajinanın pH dengesini bozacak herhangi bir kimyasal madde sürülmemelidir. Aksi halde, vajinal enfeksiyonların oluşma durumu söz konusu olabilir.

Pamuklu İç Çamaşırı Tercih Edilmeli

Sentetik naylon ve rahat olmayan iç çamaşırları vajinanın hava almasına engel olabilir. Vajina bölgesinin hava almaması enfeksiyon riskini artırabilir. Bu nedenle doğal pamuklu iç çamaşırları tercih edilmelidir. Mümkünse beyaz iç çamaşırı kullanımı vajinanın sağlığı açısından önemlidir.

Bol ve Rahat Kıyafet Kullanın

Sıkı ve dar kıyafetler kasık ve genital bölgenin hava almasını engelleyen özelliktedir. Bu durum bu bölgenin havasız kalmasına ve tahriş olmasına neden olur. Bu nedenle vücudu çok sıkmayan kıyafetler tercih etmek sağlık açısından en doğrusudur.

Genital Bölge Temizleyicilerden Yardım Alın

Eğer genital bölgenizin temizliğinden emin olamıyorsanız genital bölge temizleyici tercih edebilirsiniz. Sebamed İntim Likit Genital Bölge Temizleyici genital bölgenin hijyen ihtiyacını karşılamak amacıyla özel olarak geliştirilmiştir. Doğal ve hassas bir temizlik sağlayan Sebamed İntim Likit Genital Bölge Temizleyicisi genital bölgenin mikro florasını korur. Bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı koruyucu özellik sağlar.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: yaz aylarında genital hijyen önerileri, genital bakım, genital temizlik için öneriler, genital bölge hijyeni için öneriler, cilt bakımı, sağlıklı yaşam
Ağustos 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR