Yenidoğan Bebek İçin Biberon Seçimi Nasıl Olmalı?

Yenidoğan Bebek İçin Biberon Seçimi Nasıl Olmalı

 

Yeni bebeği olmuş bir annenin yaşadığı heyecanın farklı boyutları vardır ancak anne bu dönemde en çok bebeğinin ihtiyaçlarına odaklanır. Bebeğin gelişimi ve bağışıklık sistemi için anne sütü önemlidir ve ilk 6 ay boyunca bebeğin anne sütünden başka hiçbir şeye ihtiyacı olmaz. Bunun için özellikle beslenme konusunda annenin bebeğini emzirmeye odaklanması en doğrusu olacaktır. Fakat her anne emzirme konusunda şanslı olmayabiliyor. Bazı bebekler annelerini emmekte zorlandığı ya da annenin sütünün az olmasından kaynaklı olarak yenidoğan mamaları ile beslendiği de açık. Böyle durumda ise annenin mutlaka bebeği için doğru mamalar ve biberon kullanması gerekir.

Biberon Seçimi Nasıl Olmalı?

Yenidoğan bebeklerde damak yapısı henüz oluşmadığından dolayı her biberonla mama içemez bunun için seçici olmak önemlidir. İlk yapılması gereken şey biberonun bebeğe zarar vermeyecek bir içeriğe sahip olması gerektiğidir. Bu da üretim malzemesini ön plana çıkarır. Biberonlar uç farklı teknikle üretilirler.

  1. Cam Biberonlar
  2. Plastik Biberonlar
  3. Silikon Biberonlar

Cam biberonlar en sağlık olanlardır fakat kırılma ihtimali yüksek olduğundan dolayı genelde tercih edilmezler. Bebeğin eline cam biberon verildiğinde daha ağır olacağından dolayı bebeğin bu biberonu tutabilme ihtimali de zayıf olduğundan pratik değildir. Bunun için alternatif olan diğer modellere yönelirler.

Plastik biberonlar daha hafif ve kırılmazdır. Fakat sağlık konusunda bir takım problemler yaşanabilir. Satın alırken gıdaya uygun malzemelerden yapılıp yapılmadığını kontrol etmek gerekir. BPA gibi bebek sağlığına zararlı olan maddenin içermemesi önemlidir.  BPA maddesi bebeğin sindirim ve bağışıklık sisteminde bozulmalara neden olabilir. Bu da bebeğin obez ya da hiperaktif olmasına neden olabilir. Bebeğin gelişiminin etkilendiği bu dönemde kesinlikle onun için zararlı ürünler kullanmamak gerekir.

Biberonun Hacmi Ne Kadar Olmalıdır?

Yenidoğan bebeklerde biberonun iç hacmi de önemli bir konudur. Piyasada farklı boyutlarda biberonların satıldığını biliyoruz. 

Biberon modelleri için sitemizi inceleyebilirsiniz…

Doğu biberon seçimi bebeğin ayına uygun olandır. Yeni doğan bebekler için ideal olan boyut 90–120 ve 120–150 ml’lik biberonlardır. Bu tur biberonlar bebek 6 aya gelinceye tercih edilebilir. Piyasada daha kuçuk olan 50 ml’lik biberonlarda bulunur. Bu biberonları su vermek için kullanabilirsiniz.

 

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: yenidoğan bebekler, yenideoğan biberonlar, yenidoğan bebekler için biberonlar, yenidoğan bebekler için biberon seçimi nasıl olmalıdır, cam biberonlar, biberon seçimi nasıl olmalı
Mart 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR