Yıpranmış Saçlara Bakım Nasıl Yapılır?

Yıpranmış Saçlara Bakım Nasıl Yapılır?

Saçlar kuruduğunda, parlaklığını korumak için ihtiyacı olan nemi alamaz bunun içinde dışarıdan bakıldığında cansız ve kırılgan bir görüntüye sahip olur. Kuru ve yıpranmış bir saç her ne kadar sağlıksız görünüyor olsa da aslında altında herhangi bir sağlık sorunu olmadığından dolayı düzeltilebilir. Yani saçlarınızın eski sağlığını kaybettiğinden şüpheleniyorsanız o zaman ilk adımınız gerekli bakımı yapmak olacaktır. Saç bakımının anahtarı alışkanlıkları değiştirmektir. Bunun için aşağıda bahsedeceğimiz hususlara dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

  • Dengeli ve yeterli beslenmelisiniz.
  • Aşırı güneşe maruz kalmamalısınız,
  • Saçlarınızı klorlu su ile temas ettirmemelisiniz.
  • Saçlarınıza yüksek ısı uygulamamalısınız,

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yaşam alışkanlıklarınızı değiştirdiğinizde saç bakımı için ilk adımı da atmış olursunuz.

Yıpranmış Saç Bakımı Nasıl Olur?

Saçlarınız yıpranmışsa tekrardan eski sağlığına kavuşturabilmeniz için evde aşağıdakileri uygulamanız yeterli olacaktır.

Saç Bakım Yağları Kullanın

Saç bakımını evde yaparken kullanabileceğiniz en etkili yağ zeytinyağıdır. Zeytinyağı yapısı gereği kuru saçlar besleyecek ve parlatacaktır. Bunun dışında Hindistan cevizi, badem yağı, jojoba yağı, Hint yağı kullanabilirsiniz.

Özel Bakım Ürünleri

Saçlarınızın bakım rutinine mutlaka uyun.  Kuru, boyalı, yıpranmış saçlar için Sebamed Repair Yıpranma Karşıtı Onarım Şampuanı 200 ml kullanabilirsiniz. Şampuan, saçları ve saç derisini hassas bir şekilde temizleyerek ferahlık sağlar. Ya da zeytinyağının saçlara olan etkisini hissetmek istiyorsanız Dalan Zeytinyağlı Onarıcı Saç Bakım Kremi 200 ml tercih edebilirsiniz.

Saçlarınızı mutlaka doğru ürünleri kullanarak yıkamanız gerekir. Bu sayede hem saçlarınızdaki kuruluğu hem de yıpranmayı engellemiş olacaksınız.

Beslenmenize Dikkat Edin

Saç bakımının anahtarlarından biri de dengeli beslenmedir. Omega–3 bakımından zengin besinler tükettiğinizde saçlarınız daha canlı ve parlak görünür. Günlük beslenme rutininize mutlaka her gıdayı eklemeniz gerekir.

Yaşam tarzınızda yapacağınız değişiklikler sayesinde saçlarınızı korumaya alabilirsiniz. Unutmayın saçlarınızı aşırı güneşte bırakmak, havuz gibi yerlerde bone takmamak, sıkı ve sürekli bağlamak, sıcak suyla yıkamak, nemlendirmemek ve yüksek ısıya maruz bırakmak hızlı yıpranmasına neden olacaktır.

Saç bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: saç bakımı, yıpranmış saçlar için bakım, yıpranmış saçların bakımı nasıl olur, saç bakım yağı
Aralık 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR