Yüz Maskesi

Yüz Maskesi

Yüz maskesi, günün koşuşturmacasında çok fark etmesek de bazı etkenlerin müdahalesi nedeniyle kendini korumakta zorlanan cildimiz için harika bir yenileme yöntemi. Yaz mevsiminde güneş ışınları, kış aylarında ise soğuk havaların yüzümüzde yarattığı etkiler pek de olumlu sonuçlar doğurmuyor. Bir de bunlara şehrin keşmekeşinde yükselen stres,  trafikteki egzoz gazlarından tutun da binaların bacalarında tüten dumanlara dek birçok etken yüzümüzün etkilenmesine ve cilt yapısının bozulmasına sebep oluyor.

Yüz maskesi ise nemlendirici kremlerden, temizleyici jellere, süngerlere, toniklere ve hatta bazı besin maddelerinden meydana gelen maskelere dek birçok ürün ya da maddeden yapılabilen ve yüz cildinin yapısına göre olmak kaydıyla cildin beslenmesini sağlayan bir temizleme ve bakım yöntemi olarak özetlenebilmektedir.

Cilt bakımı, kadın erkek ya da yaş veya farklı özelliklere bağlı olmadan her birey için önem taşıması gereken bir sağlıklı bakım şeklidir. Bu nedenle üstüne düşülmesi gereken alanlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Yüz maskesinin faydaları nelerdir?

Yüz maskesi, belli bir rutinde uygulandığı taktirde ciltte farklı faydaların gözlemlendiği bilinen bir gerçek. Bu faydalardan biri de çağın en kötücül psikolojik tepki durumu olarak açıklanan stresi azaltması ve hatta yok edebilecek güce sahip olması. Yüz maskesinin düzenli uygulanması halinde yüz cildi temizlenmekte ve fiziksel olarak dikkat çekecek ölçüde olumlu gelişmelerden etkilenmekle kalmıyor, bireyin var olan stresini de yenmesini kolaylaştırıyor.

Cilt tipine uygun bir şekilde yapılan yüz maskesi, cilt bakımının olmazsa olmazı. Çünkü doğru uygulanan bir yüz maskesi, cildi temizler, görünümü iyileştirir ve kişinin psikolojik olarak da kendine olumlu yaklaşmasını sağlar.

Yüz maskesi uygulamak için dikkat edilmesi gereken noktalar

Farklı cilt yapılarına aynı türden yüz maskelerinin uygulanması beklenen faydayı sağlamayabilir. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, cilt yapınızı bilmeniz gerektiğidir.

Kuru bir cilt yapısına sahip olan kişiyle yağlı bir cilt yapısına uygun kişilerin aynı yüz maskesini kullanması amaca yönelik olmayacaktır. Aynı zamanda yüz maskesini kullanma amacınız da önemli. Yüz maskeleri nemlendirici, ferahlatıcı, anti-aging etkili gibi çeşitli kategorilere ayrılabiliyorlar.

Yüz maskesi için profesyonel markalara yönelmek tek seçenek mi?

Aslında bu sorunun cevabı hayır olmalı. Alanında profesyonelleşmiş markaların çeşitli testlerden geçirerek farklı cilt yapılarına göre ürettiği birçok ürün olsa da yüz maskesi için kuru kahveden salatalığa, baldan mayaya kadar bilumum besin ürününden sağladığı faydaya göre uygun maskeler yapılabilir ancak bu konuda uzmanların uyarısı, bir önceki başlıkta da belirttiğimiz gibi cilt yapınızla ilgili bilgi sahibi olmanız ve sizin yüzünüze en uygun maskenin hangisi olduğuna dair doğru kararı vermeniz gerekliliği üzerine. Bu sebeple uzman markaların ürettiği ürünleri kullanmak daha mantıklı. Çünkü bu ürünler bilimsel testlerden geçiyorlar ve güvenirlikleri denetleniyor. Ayrıca markalar amacınıza ve tüm cilt tiplerine uygun ürünleri formüle ediyorlar.

Dermoailem.com’da cilt sağlığınız için göz gezdirebileceğiniz ürünler

Neutrogena Hydro Boost Hidrojel Maskesi 30

Neutrogena Hydro Boost Hidrojel Maskesi 30

Dünyaca ünlü markalardan olan Neutrogena’nın Kore’de geliştirdiği ve etkisini çeşitli testlerde kanıtladığı Hyro Boost Hidrojel Maskesi 30, yoğun ve uzun bir günün ardından hissettiğiniz o yorgunluğa deva olacak cinsten bir ürün.

Hydro Boost Hidrojel Maskesi 30, hiyalüronik sit ile zenginleştirildiğinden farklı bir deneyimin kapısını aralamanıza yardımcı olacak. Cildinizde 15 dakika kalmasının fayda sağladığı bu ürün, hassas bir cilde sahipseniz tam size göre.

Garnier Nem Bombası Dinlendirici Kağıt Yüz Maskesi

Garnier Nem Bombası Dinlendirici Kağıt Yüz Maskesi

Gerginlik hissini azaltan ve cildinizi yoğun bir biçimde nemlendiren kağıt maske, haftada bir kullanıma uygun.

Hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için kullanılabilir olan Nem Bombası Kağıt Maske, dinlenmenizi ve rahatlamanızı sağlayacak.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: yüz maskesi, nemlendirici yüz maskesi, hidrojen maskesi, yüz maskesi kullanımı, yüz maskesi faydaları
Ocak 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR