Blog Başlık

  • Sivilce oluşumunda bu faktörlerin bir araya gelmesi sonucunda cilt gözeneklerinin tıkanması, bakterilerin üremesi ve iltihaplanma meydana gelir. Bu nedenle sivilceler genellikle ciltteki yağ üretimi, gözenek tıkanıklığı, bakteri aktivitesi ve genetik yatkınlık gibi çoklu faktörlerin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Sivilcelerin tedavisi, bu faktörlerin dikkate alındığı kişiselleştirilmiş bir yaklaşım gerektirebilir[1].

    akne, sivilce, cilt bakım, cilt temizleme
  • Ağız kokusu neden olur? Tıp dilinde halitosis olarak adlandırılan ağız kokusu, günün herhangi bir saatinde yakın temasa gerek kalmaksızın hissedilen ve yediğimiz içtiğimiz maddelere bağlı olmadan duyulan kötü koku olarak tanımlanıyor. Çoğu kişi sabah ağız kokusu ile uyanır. Fizyolojik saydığımız bu durum birkaç saat sürer. Uyku sırasında azalan tükürük akışı, sindirim kanalında biriken gazlar nedeniyle olur. Beslenme sonrası oluşan koku da fizyolojiktir.

    ağız, ağız kokusu, diş, diş sağlığı,
  • Nisan 24, 2024 Haberler Anne ve Bebek

    Adet düzensizliğinin farklı birden fazla nedeni olabilir. Örneğin hayatınızın bir noktasında eğitim, iş veya tamamen sosyal nedenler kaynaklı streslenmeniz bile adet düzeniniz üzerinde değişiklik yaratabilir. Böyle dönemlerde genellikle adetinizde gecikme gözlenebilir. Yaygın olarak görülen adet düzensizliği nedenleri arasında şunlar bulunur:[1].

    adet, adet düzensizliği, adet düzensizliği belirtileri, regl
  • Nisan 23, 2024 Haberler

    Türkçeye Fransızcadan geçen menopoz sözcüğü 19. yüzyılın sonlarında modern Latincemenopausis sözcüğünden türetilmiştir. Meno- öneki, Yunancamen (ay) kelimesinden gelir ve 'menstrüasyon (âdet kanaması) ile ilgili' anlamında kullanılır. Poz kelimesi ise yine Yunanca pausein (durmak) sözcüğünden gelir[1].

    menopoz, menopoz nedir, menopoz belirtileri
  • Epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormon olan melatonin, genellikle uyku-uyanıklığın tutulmasının düzenlenmesiyle birlikte bulunur[1]. Vücuttaki akşam seviyeleri artar, rahatlamayı ve uyuşukluğu teşvik eder ve gün içinde azalır[2]. Düşük melatonin seviyesi uykusuzluk gibi uyku bozukluklarıyla ilişkilendirilmiştir ve yorgunluk, halsizlik ve diğer ilgili durumlara yol açabilir[3]. Sonuç olarak melatonin takviyeleri özellikle uyku problemleri olan bireylerde uyku düzeninin düzenlenmesine ve uykunun iyileştirilmesine yardımcı olmak için kullanılmaya başlandı[2].

    melatonin, uyku, uyku proeblemi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR